Dobro je činiti dobro

Povodom svjetskog dana „dobrih djela“, koordinirali smo radno-humanitarnu akciju uređivanja okoliša boravka – Eco vrt 2023. Akciji su se pridružili volonteri iz srednje škole Vladimir Gortan iz Buja, skupina djece talijanskog vrtića Fregola iz Buja i miješana skupina hrvatsko/talijanskog vrtića Kalimero iz Brtonigle.

Mladi su nam volonteri pomagali u kopanju, sadnji i uređivanju našeg vrta. Na taj su nam način došli pomoći i dati nam podršku. Zajedno smo čupali korov, čistili teren od otpada i kamenja, radili rupe za sadnice, postavljali/ukopavali sadnice eteričnog bilja, izrađivali i postavljali dvojezične edukativne pločice sa nazivima biljaka, zalijevali biljke sa kantom za zalijevanje i fotografirali aktivnosti. Nakon vrijednog rada, osvježili smo se sokovima.

Poseban gost iznenađenja bio je klaun Frank iz Umaga koji nas je animirao sa njegovim zabavnim klaunskim točkama i pjesmama. Osim poticanja mladeži i školaraca na pomaganje, podršku drugima i volontiranje, akcijom Eco Vrt 2023 i najmlađe smo uzraste potaknuli i senzibilizirali za činjenje dobrih djela.