Slavlja i obilježavanja u veljači

Mjesec veljača je pun rođendanskih slavlja i važnih obilježavanja. Uz pjesmu i ples proslavili smo Petrin, Lorenin, Martinin i Anin rođendan. Mijesili smo tijesto i ispekli pizze povodom Svjetskog dana pizze. Valentinovo – dan ljubavi proslavili smo s dragim prijateljima iz Posebnih odjela OŠ Mate Balote pripremivši Cheesecake (tortu od sira) i kolač od čokolade.

Educirali smo se o epilepsiji povodom Ljubičastog dana – dana podrške osobama s epilepsijom, šetali, hodali, pješačili i razgovarali danima o zdravlju, zdravoj prehrani i tjelovježbi povodom Svjetskog dana bolesnika. Educirali se o broju 112 kojeg zovemo ukoliko je potrebna intervencija bilo koje hitne službe te simulirali razgovor s djelatnicima civilne zaštite.

Nismo zaboravili ni na maškare, poklade, fašnik ili mesopust. To je svečano razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara i kostimirani plesovi. Mi ćemo ih obilježiti maskenbalom u Labinu u drugoj polovici veljače, a aktivnost izrade kostima traje već neko vrijeme. Ove godine imat ćemo grupnu masku koja prikazuje jaja na oko i kobasice.