Doprinosim! – Otvorena Izložba likovnih radova u Labinu

U okviru 1. Festivala likovnih radova koji se održava povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u Labinu je otvorena izložba likovnih radova naših članova.

Izložba je sastavljena od 35 radova, a postavljena je u holu Gradske knjižnice Labin. Predstavljeno je 28 radova polaznika Centra za inkluziju iz Labina te 7 radova polaznika iz ostalih mjesta u Istri – Buja, Novigrada, Pazina, Poreča i Pule. Postav izložbe potpisuje Ivona Verbanac.

Izložbu je otvorio labinski gradonačelnik Valter Glavičić. Poručio je da se mnoge stvari koje se dogode zapravo nisu slučajne. Prvi veći organizirani skup, nakon ukidanja mjera, bio je upravo u organizaciji Centra za inkluziju, u zgradi RIŠ-a, kada je bila organizirana predivna modna revija. Bilo je jako emotivno, osjetila se pozitivna energija koju ste proširili i na posjetioce. Emocija je to koju se mora znati izazvati, nešto esencijalno, što se ne može kupiti na policama marketa. I na tome vam hvala, istaknuo je Glavičić.

Ozren Catela podsjetio je da je Odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama donesena je na sjednici Hrvatskog sabora 2017. godine, a obilježava se svake godine 16. svibnja. “Moram naglasiti da je Odluka donijeta jednoglasno, što je jako značajno. Cilj je integrirati osobe s nekim teškoćama u život i aktivno ih uključiti u djelovanje zajednice. Ovo nam je drugo okupljanje u Labinu od kada su ukinute epidemiološke mjere. Cilj je da budemo u zajednici, da nas se prepoznaje i upozna se s našim djelovanjem”.