Sretan Dan žena!

Krajem 19. i početkom 20. stoljeća žene diljem svijeta počele su tražiti svoja prava, prije svega pravo da budu jednake muškarcima. 8. ožujka 1857. tekstilne radnice su u New Yorku protestirale zbog loših uvjeta rada i niskih plaća. U godinama nakon toga 8. ožujka održavani su protesti, a u spomen na te hrabre žene dana slavimo Međunarodni dan žena.

I mi u labinskoj inkluziji pridružili smo se slavlju. Već tradicionalno, u tjednima koji prethode Danu žena pripremamo cvjetove od salveta, krep papira i drugih materijala. Danas smo te cvjetove dijelili pripadnicama ženskog roda na poznatoj lokaciji, u sklopu Opskrbnog centra Labin. Taj odgovorni zadatak odradili su i muški i ženski članovi našeg boravka. Lijep je osjećaj na lica nepoznatih ljudi izmamiti osmijeh, pa možemo s zadovoljstvom reći da je ovaj dan u potpunosti ispunio svoju svrhu.

Ovim putem bi odmah čestitali sretan Međunarodni dan žena svima. Neka Vam i preostala 364 dana do sljedećeg dana posvećenog Vama budu lijepi, neka Vas se netko sjeti i kada nije blagdan, i neka Vam netko svakodnevno pokaže da cijeni Vas i vaše napore. Sretno!!!