Doprinosim! – Otvorena Izložba likovnih radova u Pazinu

U okviru 1. Festivala likovnih radova koji se održava povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u Pazinu je otvorena izložba likovnih radova naših članova.

Izložba je sastavljena od 28 radova korisnika s područja Pazinštine te 7 radova polaznika iz ostalih mjesta u Istri – Buja, Novigrada, Pazina, Poreča i Pule, a postavljena je Holu Spomen doma.

Tijekom svibnja, a povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u 6 gradova u Istri održavamo izložbe slika u okviru 1. Festivala likovnih radova naših korisnika. Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.