Obilježen Svjetski dan srca

Povodom Svjetskog dana srca, danas je Dom zdravlja Pazin i Crveni križ Pazin organizirao mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako današnje aktivnosti proveli na trgu u Pazinu.

Obilježavanje Svjetskoga dana srca utemeljila je Svjetska kardiološka federacija 2000. godine radi informiranja ljudi širom svijeta da su bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti. Svjetski dan srca događaj je koji se obilježava svake godine 29. rujna.

Nakon mjerenja krenuli na sprave za vježbanje koje se nalaze u neposrednoj blizini. Naime, kretanjem jačamo srce, topimo masti, ubrzavamo metabolizam, znojimo se čime se rješavamo otrova iz tijela, pozitivno djelujemo na disanje, tjelesnom aktivnosti luče se endorfini i serotonin te pojačavamo koncentraciju. Dakle, kretanje je naše prirodno stanje i ako ga zanemarimo riskiramo nastanak psihičkih i fizičkih bolesti, a ako ga redovito upražnjavamo, pomažemo našem tijelu i to višestruko. S redovitim kretanjem dolazi do općeg boljitka našeg tijela i duha.