Bili smo na otvaranju festivala pročitanih knjiga BOOKtiga

U Poreču se već tradicionalno odvija festival pročitanih knjiga, a kako smo mi redovni i česti posjetitelji gradske knjižnice, nismo mogli izostaviti takav događaj. Prvi gost na samom otvaranju ovog festivala bio je poznati meteorolog Zoran Vakula pa nam je bilo jako zanimljivo vidjeti i slušati ga.

Inače, BOOKtiga je ime međunarodnog festivala pročitanih knjiga koji je započeo 2008. godine kao novi oblik popularizacije knjige i čitanja, uz prodaju i darivanje rabljenih knjiga koje sajmu doniraju sami građani.

Svečanost otvaranja festivala upriličuje se 22. travnja u čast Dana hrvatske knjige, kao i Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

U središnjim događanjima BOOKtige organiziraju se književni susreti, predavanja, otvorena izlaganja, odgojno-obrazovni projekti za djecu i odrasle, izložbe, aukcija knjiga i brojne radionice, a sve u cilju približavanja knjige svakom namjernom i nenamjernom prolazniku. Fokus na knjigu i čitanje dan je kroz raznovrstan program u kojem se nastoji zadovoljiti najrazličitije čitateljske afinitete.