Doprinosim! – Otvorena Izložba likovnih radova u Poreču

U okviru 1. Festivala likovnih radova koji se održava povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u Poreču je otvorena izložba likovnih radova naših članova.

Malu galeriju ispunili su radovi 11 korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč koji djeluje uspješno već 15 godina i okuplja osobe s intelektualnim teškoćama s cijele Poreštine.

Izložbu je uz prigodne riječi otvorio gradonačelnik Loris Peršurić, koji je dobio mogućnost da među brojnim lijepim likovnim radovima odabere jedan za sebe kao poklon.

Ne mogu vam opisati ponos i sreću na licima naših malih/velikih umjetnika danas. Otvorenje je bilo predivno i emotivno i sigurna sam da ćemo ovo pamtiti i pričati još dugo. Od srca hvala našem Ozrenu na ideji, našem Gradu Poreču i gradonačelniku Lorisu koji je čovjek sa srcem, ekipi Pučkog otvorenog učilišta Poreč, dragim kolegama i ekipama koje su nas danas došle podržati i svima koji nas podržavate i pratite. Našu izložbu možete posjetiti do nedjelje od 10 do 12 i od 18 do 21 pa svakako dođite i podijelite radost s nama, poručila je voditeljica Centra za inkluziju Karolina Štauber.

Tijekom svibnja, a povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u 6 gradova u Istri otvorene su ili će se otvoriti izložbe slika u okviru 1. Festivala likovnih radova korisnika Centara za inkluziju. Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalne donositelje odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.