Druženje s domaćim životinjama u Horse Centru Lanterna

Ova hladna zimska jutra nismo mogli bolje iskoristiti nego šetnjom uz more i sasvim slučajnim upoznavanjem prijateljski raspoloženih domaćih životinja, zahvaljujući vlasnicima Horse Centra Lanterna koji su nas pozvali u njihovu farmu životinja. Najviše nam se svidio konj koji je čovjekov prijatelj od davnih vremena. Naučili smo kako je od radnog druga postao partner u sportu, rekreaciji, prijatelj u samoći, antistresni faktor urbanoga i frustriranog života, odnosno doticaj nas same s prirodom i onome što je čovjek nekada bio.

Našao se tu i koji magarac, koji bolje pripada Istarskom podneblju i tradiciji ali isto tako dobroćudan i još veća maza od konja. Vrlo lako i spontano našli smo način da s njima komuniciramo, na neki način bez puno riječi ali s osjećajima koji putuju kroz poglede i pokrete ruke koje nježno miluju te simpatične njuške.
Malo smo se nerado pozdravili od njih ali obećali smo im da ćemo se vratiti i da ćemo im donijeti mrkva i jabuka, a sigurni smo da su nas oni razumjeli.