Hodanje i zdravlje idu rukom pod ruku

Ove jesenske (ne)prilike nisu nam dale mnogo vremena za aktivnosti na otvorenom iako ih mi jako volimo. Zato, kad god nam je vrijeme vedro i suho, odlazimo na malo dužu šetnju našim omiljenim stazama uz more. Jedna od naših najdražih staza je ona u Funtani, koja uz šume i maslinike s jedne strane i atraktivnih plaža s druge, lagano vijuga sve do Zelene Lagune. Lagana je i nezahtjevna pa ju s lakoćom mogu svi odraditi.

Iako je hodanje nekako podcijenjena aktivnost, nama je jako korisna i potrebna za svakodnevno funkcioniranje. To je osnovna ljudska aktivnost i vještina koja se stječe u ranom djetinjstvu i mora se redovno održavati a dobrobiti koje dobijemo zauzvrat su nebrojive.

Hodajući na otvorenom smanjujemo stres i tako poboljšavamo naše raspoloženje, održavamo pokretnost mišićnog sustava, a samim time i tjelesnu težinu. Možda će izgledati čudno, ali hodanje smanjuje umor i poboljšava kvalitetu sna jer pojačava plućni kapacitet. Zato s razlogom možemo reći da hodanje i zdravlje šetaju zajedno rukom pod ruku. Kao i mi. A kad se tu nađe i ljuljačka, sreći nema kraja.