Posebna prijateljica uljepšala nam je dan

Danas je naša Martina dovela njenog malog kućnog ljubimca da se druži sa nama. Prirodna potreba svima nama je da se osjećamo voljeno i prihvaćeno, a Roxy – tako se ona zove, nam je upravo to i pružila, jer se svakome veselila, a i mi smo se veselili njoj.

Flavija se posebno raznježila davajući joj “nagradu” u obliku hrenovke. Nastavili smo druženje s našom malom gošćom šetnjom uz more gdje nas je posebno nasmijala dok se pokušala okupati u moru što nam je popravilo cijelodnevno raspoloženje. Povremeno smo se svi okušali u držanju na povodac, što nije sasvim jednostavno, ali tako smo naučili da briga o psu nije igra nego ozbiljan posao te da potiče osobu da svakodnevno nešto radi, fokusira svjesni um na sadašnjost i komunicira. Upravo nam je Roxy i pomogla u komunikaciji jer je privlačila poglede i interakciju sa drugim vlasnicima pasa i ostalih šetača koji su se zaustavljali i pričali sa svima nama.

Zaključno, možemo reći da je dan bio čista pozitiva jer smo uspostavili dobru vezu sa našom malom prijateljicom i sa cijelom okolinom u vrlo opuštenom stanju, te se nadamo će nam ona još dolaziti u posjet, a sigurni smo da ona osjeća našu ljubav te da će nam se sve to duplo vratiti.