Prvo iskustvo u toplicama

Ovaj tjedan je nama bio u znaku akcije i interakcije. Naime, bili smo malen dio velikog trogodišnjeg projekta Kamp Tuheljske Toplice koji je održan u razdoblju od 16. do 18.01.2023. pod nazivom “Kvalitetna edukacija udruga- put u nove izazove III”.

Bilo je tu mnogobrojnih aktivnosti među kojima i vježbanje u bazenu pa smo se iskušali i u tome. Na prvi pogled to izgleda vrlo lako, ali otkrili smo da je voda osam puta gušća od zraka pa je specifičnost vježbanja u njoj naš to da nam voda pruža veći otpor. To znači da svaki izvedeni pokret u vodi snažnije aktivira mišiće i tako se potroši i više kalorija. Pritom, što je voda dublja, veći je i otpor. Zato je pola sata vježbanja u vodi kao dva sata vježbanja na suhom! Još jedna prednost vježbanja u vodi je i to što je opasnost od ozljeda svedena na minimum jer zbog otpora vode nema naglih pokreta ni pritiska na zglobove.

Osim svih tih dobrobiti, u aktivnostima su nam se priključili i drugi gosti hotela koji su u tom trenutku bili u bazenu pa je tim više naša “akcija” postala prava pravcata interakcija u potpuno novom društvu i okolini. Do kraja dana stekli smo mnogo novih prijatelja a restoran hotela je postao kao jedan jedini obiteljski stol, samo puno, puno veći!