Zaključili smo ciklus radionica muzikoterapije s Dajanom

U projektu Na istoj strani(ci), Gradske knjižnice Poreč, tijekom dvogodišnjeg razdoblja, našla su se porečka djeca s poteškoćama u čitanju, mladi, korisnici Doma za starije i nemoćne, umirovljenici i starije osobe, osobe s invaliditetom, a našli smo se tu i mi.

U dva ciklusa po četiri radionice bili smo uključeni u brojne aktivnosti, uključujući i muzikoterapiju koju je vodila naša psihologinja i muzikoterapeutkinja iz Zdravog Grada Poreč, Dajana Miloš Uzelac.
Taj projekt je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Sudjelovanje u takvim radionicama doprinijelo je smanjenju društvenih nejednakosti, što je bila jedna od osnovnih zadaća, pa sada po završetku možemo reći da je odlično odrađena.

Osim toga uz Dajanu smo upoznali razne instrumente i glazbene ritmove, pjevali smo, crtali i uživali u svakom zajedničkom druženju te se teška srca pozdravljamo od nje. Jedva čekamo neke nove projekte, radionice, druženja i izazove koji će potaknuti naš interes, maštu i stvoriti nova prijateljstva koja će ostati zauvijek.