Doprinosim! – Otvorena izložba likovnih radova u Puli

Otvorena je 6. i posljednja izložba likovnih radova u okviru naše manifestacije 1. Festival likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici u Puli, u prostorima Čitaonice Kluba umirovljenika na Giardinima s početkom u 11,00 sati.

TV NOVA, Vijesti, 31.05.2022.

Otvorenju su prisustvovali brojni članovi udruge i njihova pratnja, prijatelji te građani.

Tomislav Bašić, Marko Perkov

Također, otvorenje su prisustvovali i predstavnici Istarske županije i Grada Pule kao i savjetnica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom gđa. Tea Rubeša.

Dobre Grnčaroski, Marko Perkov, Tea Rubeša

Današnje otvorenje bila je prilika i da se Centar posebno zahvali g. Draganu Stokiću – Stole, koji je ovom prilikom primio i posebno priznanje Naš prijatelj koje se dodjeljuje za višegodišnji doprinos uključivanju osoba s intelektualim teškoćama i poboljšanje njihove kvalitete života.

Naš prijatelj – Dragan Stokić – Stole

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Čitaonica kluba umirovljenika, Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Do sada je Festival obišao Buje (Art room Buje ), Novigrad (Muzej Lapidarium), Labin (Gradska knjižnica Labin), Pazin (Hol Spomen doma i Društvo likovnih stvaratelja Pazin) te Poreč (Mala galerija Pučkog otvorenog učilišta).