Šetnja po Art Parku na Verudeli

Danas smo prošetali Art Parkom na Verudeli. Odmah po dolasku zatekli smo kosače trave, ali usprkos glasnoći kosilica, buka nam nije smetala nego su nas više zanimale umjetničke skulpture. Naime, kako samo ime govori, Art Park je umjetnički park sa sedam različitih skulptura povezanih u jednu cjelinu.
Prošetali smo pokraj ulazne kamene skulpture koja je vezana uz glazbu, putovanje i oblak. Gledajući u taj oblak šetnju smo nastavili pokraj drugog oblaka koji je ujedno i mozak koji ima noge. Najzanimljivija nam je bila futuristička skulptura od metala s krilima i rotacijom koja nam je izgledala kao stroj koji nas može vratiti u prošlost ili ići u budućnost pa smo se kraj njega i slikali. Zaustavili smo se kako bismo bolje pogledali oblake izrađene od čelika s efektom hrđe, a zatim smo prošli pokraj velikih vrata od istarskog kamena, te pokraj skulpture zbog koje smo imali raspravu argumentirajući je li to skulptura ribe, kostura broda ili možda bik.

Uživali smo u šetnji kroz raznolike skulpture, a za potpuni doživljaj sljedeći put ćemo doći u sumrak kada su instalacije popraćene svjetlosnim efektima.