Izradi objavu

Izradi objavu na centar-podrske.eu

Izradi objavu na centar-podrske.eu

Opće napomene vezane uz izradu objava za strancu www.centar-podrske.eu

 • tekstove prilagoditi ostalim objavama na stranici, odnosno, koncepcijski sve objave moraju djelovati skladno
 • pisanje kao na Facebooku i s emotikonima nije prihvatljivo 🙁
 • koristiti hrvatski književni jezik, ukoliko se namjerno koristi neki lokalni izraz pojasniti ga, a lokalni izraz navesti u navodnicima
 • sama objava trebala bi imati određenu (smislenu) dužinu
 • pisati više u stilu kratkog (novinskog/web) članka ili simpatičnog putopisa
 • tekst treba imati smisleni početak i kraj, odnosno kada ga netko pročita trebalo bi mu biti jasno zašto je taj tekst objavljen na našoj stranici (jer nije objava sama sebe radi, odnosno da se ispuni zadatak za ovaj tjedan), odnosno da mu nije žao što je otvorio link na objavu
 • potrebno je izbjegavati rečenice tipa svima je bilo lijepo svi smo uživali, svi to volimo
 • potrebno je tekst pisati u stilu „mi smo sudjelovali“ / “sudjelovali smo”, „mi smo išli na izlet“ / “išli smo na izlet”, a ne „oni“, također, nije potrebno ni poželjno razdvajati u tekstu korisnike od osoblja podrške ili isticati kako je neku aktivnost organiziralo osoblje ili neki Centar
 • potrebno je koristiti termine „korisnici usluge boravka“, „korisnici usluge“ ili samo „korisnici“, ukoliko smatramo potrebnim možemo koristiti i npr. „korisnici s Bujštine“ (no budući da je u dnu vidljiva kategorija objave nije neophodno)
 • potrebno je umjesto termina „u Centar“ koristiti „u naš prostor“ ili „u prostor boravka“
 • opisano treba biti pojašnjeno na način da se obraćamo (ipak) nekome tko nije svaki dan s nama ili uopće nije upoznat s našim radom te koji nije sudjelovao u opisanoj aktivnosti (ne treba opisivati što su intelektualne teškoće ili se svaki puta ponavljati s istim tekstom, ali je potrebno konkretizirati aktivnost, npr. zašto je ona bitna, zašto je baš ta aktivnost odabrana, koja je specifičnost u odnosu na neku prethodnu srodnu aktivnost ili slično)
 • budući da svi provodimo slične skupine aktivnosti, a da nam objave ne bi bile gotovo identične, potrebno je da svaka sadrži neku specifičnost, detalj, događaj, opis koji je specifičniji za tu aktivnost tog dana (npr. ako svi opisujemo kreativnu radionicu i svi opišemo kako „smo svi bili veseli i svi se kreativno izrazili koliko je tko mogao“ onda nema puno smisla to opetovano objavljivati), to može biti izjava nekog korisnika, neko izvanredno postignuće, uspjeh, drugačija tehnika rada i drugo (npr. kod kreativne radionice makar opisati motive, tehnike ili drugo, ovisno o konkretnoj aktivnosti)
 • svaka lokalna sredina ima svoje specifičnosti te se može u pojedinim objava spomenuti i/ili ukratko opisati neka lokacija, događaj, običaj i drugo kako bi objava bila zanimljivija i potpunija, odnosno, u gotovo svaku objavu možemo dodati kratku edukativnu komponentu (koju smo vjerojatno i spomenuli tijekom aktivnosti našim korisnicima)
 • ukoliko se opisuje sudjelovanje u nekoj vanjskoj aktivnosti, projektu potrebno je upisati točan naziv manifestacije / projekta, tko je organizator, može se dodatno (ukratko) opisati ista (je li tradicionalna ili nova, koja joj je svrha, edukacijska komponenta – zašto se organizira i sl.), može se poslužiti dostupnim podacima s interneta te ih malo sažeti i prilagoditi
 • Naslov objave – iz naslova objave treba biti vidljivo najsažetije o čemu se radi, preopćeniti naslovi nisu prihvatljivi.
 • Kratak sažetak objave (130-160 znakova) – sadrži jednu proširenu rečenicu ili dvije kraće ukratko opisujući aktivnost/događaj. Kraći je od teksta objave i u pravilu nije identičan, a treba dati kratki osvrt na prikazanu aktivnost/događaj, možda i zainteresirati potencijalnog čitatelja cijelog članka. Naime, ovaj tekst se prikazuju samo na naslovnici i kod dijeljenja objave (Facebook), a kada se odabere objava prikazuje cijeli tekst objave (bez kratkog sažetka).

 

Odaberite datum na koji se odnosi aktivnost / objava.
Objava će biti vidljiva na stranici www.centar-podrske.eu nakon što je odobri administrator stranice.
0 of 65 max characters
Najviše 65 znakova
Ovdje dodajte tekst objave koji će se prikazati u cijeloj objavi.
0 of 160 max characters
Ovdje dodajte kratki sažetak sadržaja svoje objave (sažetak će biti vidljiv na naslovnoj stranici te prilikom objave na Facebooku i Telegramu.
Kategorija objave *
Potrebno je odabrati kategorije: “Aktivnosti” te kategoriju grada na koji se odnosi
Naslovna i dodatne fotografije za galeriju *

Maximum file size: 20.97MB

Ukoliko postoji potreba možete dodati nekoliko fotografija (ne više od 5) koje će se iskoristiti za izradu galerije ove objave.
Nakon podnošenja obrasca na mail adresu stići će Vam uneseni podaci. Nakon pregleda unosa od strane administratora stranice možete dobiti upute za ispravak / prilagodbu unosa.