Doprinosim! 19/09/2023 – Buje – Okrugli stol o inkluzivnim socijalnim uslugama – stanovanju uz podršku

U okviru javne kampanje projekta Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Buje – Velika vijećnicaa, Buje, Trg Josipa Broza Tita 6, u utorak 19/09/2023, s početkom u 11:00, održao se je Okrugli stol na temu Inkluzivne socijalne usluge – stanovanje uz podršku.

Osnovna svrha organizacije ovoga okruglog stola bila je okupiti zainteresirane dionike s lokalnog područja, predstaviti primjere dobre prakse te raspraviti mogućnosti koje su u zajedničkom interesu da se postojećim i novim korisnicima socijalnih usluga omogući podrška u zajednici. Okrugli stol, tako je okupio predstavnike organizacija civilnoga društva koje su aktivne na ovom području: Udruga “Pružam ti ruku”, Udruga umirovljenika Buje te Centra za inkluziju i podršku u zajednici, predstavnike Grada Buja i Grada Novigrada, osnovnih škola Mate Balote iz Buja i Rivarela iz Novigrada, Srednje škole Vladimir Gortan iz Buja, dječjih vrtića Suncokret i Tićići iz Novigrada te predstavnike područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad iz Buja.

Uvodno se prisutnima obratio Graonačelnik Grada Buja Fabrizio Vižintin te istaknuo izuzetno dobru suradnju s Centrom za inkluziju i podršku u zajednici, važnost izvaninstitucujskih socijalnih usluga koje ovaj centra pruža za građane lokalne zajednice te spremnost na širenje inkluzivnih socijalnih usluga poput usluge stanovanja uz podršku i radnog uključivanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici. Također, iznio je spremnost na osobni angažman u svrhu povezivanja potencijalnih korisnika i drugih dionika u zajednici. Nakon toga suradnici na projektu iz Buja predstavili su rad naše organizacije na lokalnoj razini te broj uključenih korisnika, a voditelj projekta predstavio je sam projekt Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici te otvorio raspravu nastavka aktivnosti i usluga po završetku projekta. U daljnjoj raspravi istaknuta je važnost dostupnosti informacija o uslugama u zajednici te kontinuiteta pružanja usluga.


Obzirom na prostorna ograničenja molimo Vas da se za sudjelovanje u ovoj aktivnosti prijavite putem slijedećeg obrasca:

Doprinosim! 19/09/2023 – Buje – Prijava sudjelovanja na okruglom stolu

Doprinosim! 19/09/2023 – Buje – Prijava sudjelovanja na okruglom stolu

| OKRUGLI STOL |
| Inkluzivne socijalne usluge – stanovanje uz podršku |
| 19/09/2023 | 11:00 | Buje, Istarska ulica 2 | Grad Buje – zgrada gradske uprave |

Kako ste čuli za ovaj događaj
Sudjelovati ću na način da:

Ovaj događaj dio je javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Doprinosim”, a provodi se u okviru projekta “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici”. Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Organizacija događaja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Za sve dodatne informacije:

– Ozren Catela, voditelj projekta, ozren@centar-podrske.hr, 095 242 5556

Više informacija o projektu saznajte na mrežnoj stranici www.centar-podrske.eu te na profilu na društvenoj mreži www.facebook.com/centar.podrske.eu/