Doprinosim! Otvorena izložba u suradnji s DLS Pazin

Došao je i taj dan kad smo na vrlo profesionalan način zaokružili jedan dio našeg truda i zalaganja. Ovih smo dana u Likovnoj galeriji Pazin imali otvorenje naše samostalne izložbe. Slike koje su nastale na likovnim radionicama, a održavale su se na dvije lokacije, u Pazinu u Likovnoj galeriji i u dnevnom boravku u Puli. Od ovih smo radionica naučili puno novih stvari i stekli nova saznanja u likovnoj umjetnosti.

Svatko od nas imao je mogućnost izražavanja na papiru i platnu, a naš trud rezultirao je nastankom zanimljivih i lijepih slika. Od brojnih nastalih slika morali smo ipak izabrati one nekako najzanimljivije te ih predstaviti na današnjoj izložbi. Otvorenju izložbe prisustvovali su autori i drugi naši korisnici, brojni građani te predstavnici Grada Pazina, Zavoda za socijalnu skrb i domaćina DLS Pazin, a sam prostor galerije bio je premali da istovremeno ugosti sve zainteresirane osobe.

Izložba je otvorena svaki radni dan od 10:00 do 12:00 i od 17:00 do 19:00 sati sve do 10.02.2023.

Izložba likovnih radova naših korisnika s Pazinštine nastala je u suradnji s članovima Društva likovnih stvaratelja Pazin. Izložba je dio javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Doprinosim”, a provodi se u okviru projekta “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici”.

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Organizacija događaja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.