Doprinosim! Otvorena izložba radova u keramici korisnika s Labinštine i održan Okrugli stol vezan uz izvaninstitucijske socijalne usluge

U Gradskoj knjižnici Labin održane su dvije aktivnosti u okviru javne kampanje projekta Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici.

U 10:00 sati otvorena je izložba radova u keramici korisnika s Labinštine. Svoje radove predstavili su Aleksandra Jovanović, Aleksandra Vranjković, Antonia Ferboković, Dalan Vidić, Dalibor Davidović, Edi Surijan, Ivan Medančić, Jasna Nadarević, Martina Ljubičić, Monika Miletić, Vito Černjul i Željko Tomac. Otvorenju izložbe prisustvovali su autori i njihovi roditelji i prijatelji te građani lokalne zajednice, a čast da izložbu proglasi otvorenom pripala je Borjanu Bategelju, pročelniku za društvene djelatnosti Grada Labina.

Ova prigoda iskorištena je i da se naša organizacija zahvali volonterima koji podmažu u našem radu u Labinu te su korisnici poklonili u znak pažnje svoje slike na platnu i to Ramizi Trumić, Cviji Davidović Perić te Deanu Milevoju.

Izložba je otvorena radnim danom od 08:00 do 19:00 te subotom od 08:00 do 13:00 sati u razdoblju od 29.05.2023. do 05.06.2023. 

Nakon toga održan je okrugli stol na temu Sadašnjost i budućnost inkluzivnih socijalnih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama na području Labinštine tijekom koje su osobe s intelektualnim teškoćama, suradnici iz naše organizacije, roditelji osoba s intelektualnim teškoćama te građani raspravili mogućnosti na području Labinštine za razvijanje socijalne usluge organiziranog stanovanja.

Ovi događaji dio su javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Doprinosim”, a provodi se u okviru projekta “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici”. Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Organizacija događaja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Za sve dodatne informacije:

– Ozren Catela, voditelj projekta, ozren@centar-podrske.hr, 095 242 5556

Više informacija o projektu saznajte na mrežnoj stranici www.centar-podrske.eu te na profilu na društvenoj mreži www.facebook.com/centar.podrske.eu/