Doprinosim! “Pismo Djedici”

Uz sve poteškoće koje su nam se putem dogodile, napokon smo odigrali dugo očekivanu predstavu “Pismo Djedici”.

Naime, sve nas je iznenadila količina kiše u prosincu pa smo zbog vremenskih (ne)prilika predstavu dva puta morali odgoditi jer smo je planirali izvesti na javnoj površini, na pozornici u Parku grada Graza. Ali, ipak se kaže “treća-sreća” i naposljetku se naš trud i čekanje isplatilo. Nije nam smetalo što je organizacija zaboravila mikrofone, što su glazbeni instrumenti ostali kod kuće, pa čak ni malo neizbježne treme koja je bila prisutna među glumcima.

Nadamo se da smo u izvedbi zabavili sve prisutne gledatelje kao što smo i sami sebe, a kakvi smo bili, po fotografijama procijenite sami.

Ova aktivnost dio je projekta i to dijela javne kampanje “Doprinosim!” putem koje smo uspješno spojili ciljeve kampanje, aktivnosti s korisnicima projekta te adventsko vrijeme budući je održana u okviru tradicionalne manifestacije Advent u Puli.

Cilj ove javne prezentacije na tradicionalnoj manifestaciji za javnost „Advent u Puli“ bila je osvijestiti i senzibilizirati opću javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalne donositelje odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse. Javna prezentacija održana je kao prigodna dječja predstava korisnika projekta pod nazivom „Pismo Djedu Božićnjaku“ ili „Pismo Djedici“. Javna prezentacija uvrštena je u kalendar događanja manifestacije „Advent u Puli“ te je promovirana putem izravno kanala te manifestacije (Javna ustanova Pula Film Festival) i Turističke zajednice Grad Pule. Prvotno planirani termin održavanja javne prezentacije bio je subota 10.12.2022., no zbog kišnog vremena svi događaji u okviru ove manifestacije, a koji se održavaju vani su prebačene za naredni dan u nedjelju 11.12.2022. No, i u nedjelju se ponovilo kišno vrijeme te je termin ponovno prebačen i to za četvrtak 22.12.2022. u 17:00 sati, kada je i održan. Priredbu je organiziralo osoblje i korisnici s područja Lokalne službe podrške u Puli.